Čerešňová bublanina
8
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
150
g
maslo
200
g
práškový cukor
2
ks
vajce
1
PL
citrónová kôra
1
balíček
vanilkový cukor
100
ml
mlieko
300
g
polohrubá múka
1
balíček
prášok do pečiva
500
g
čerešne
postup
Maslo vymiešame do peny, pridáme polovicu cukru, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru, vanilkový cukor a po troche mlieko. Nakoniec primiešame z bielkov ušľahaný sneh, do ktoré sme zašľahali druhú polovicu cukru, spolu s múkou zmiešanou s práškom do pečiva. Cesto vylejeme na vymastený a vysypaný pekáč, povrch posypeme čerešňami a v horúcej rúre pečieme asi pol hodiny. Upečenú bublaninu necháme vychladnúť, pokrájame na rezy, posypeme vanilkovým cukrom a podávame s malinovou šťavou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.