Domáca knedľa
4
porcie
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
polohrubá múka
2
ČL
cukor
1
ČL
soľ
1
kocka
droždie
500
ml
mlieko
1
ks
vajce
2
PL
olej
postup
Múku vsýpeme do misy, pridáme soľ, cukor, vajce, rozmrvené droždie a toľko letného mlieka, aby nám vzniklo hustejšie cesto. Pridáme olej a poriadne premiesime. Zakryjeme a necháme 1-1,5hod.kysnúť. Na pomúčenej doske si cesto nožom rozdelíme na 3-4 časti, urobíme bochníčky a necháme podkysnúť. Po jednom zvinieme do tvaru knedle, ešte chvíľu necháme a paríme na pomastenom paráku 20 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.