Bravčová pečienka na mede
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
šalotka
2
ks
mrkva
3
PL
med
2
PL
olivový olej
300
ml
mäsový vývar
600
g
bravčové karé
200
ml
pomarančová šťava
200
ml
suché sherry
1
KL
pomarančová kôra
1
KL
škrobová múčka
1
PL
citrónová šťava
mleté biele korenie
soľ
petržlenová vňať
bazalka
postup
1.
Posolíme, pokoreníme mäso a vložíme ho do pekáča a v predhriatej rúre prudko zapečieme. Podlejeme vývarom, prikryjeme a pomaly pečieme približne trištvrte hodinku. Mäso občas podlievame pomarančovou šťavou, vývarom a sherry, prelievame vypečenou šťavou a obraciame.
2.
Pred dopečením pridáme šalotky, kolieska mrkvy a med. Ochutíme petržlenovou vňaťou, postrúhanou kôrou z pomaranča a bazalkou. Budeme piecť približne pol hodinu, mäso vyberieme a odložíme na teplé miesto.
3.
Do šťavy pridáme škrobovú múčku, ktorú sme rozmiešali v troche vody, budeme variť približne 3 minúty a ochutíme citrónovou šťavou. Keď je mäso upečené pokrájame ho cez vlákna na porcie, rozložíme na predhriatu misu, aj omáčku s cibuľkami a mrkvou a pridáme k mäsu. Môžeme servírovať s ryžou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.