Pridať recept

Zapečené kuracie stehná

ingrediencie

4 ks
kuracie stehno
5 ks
paprika
5 ks
paradajka
2 ks
feferónka
2 ks
cibuľa
4 ks
zemiaky
1 ks
patizón
150 g
šalotka
200 ml
červené víno
2 PL
olej
2 PL
maslo
1 ks
pór
1 PL
citrónová šťava
6 strúčikov
cesnaku
1 ks
bobkový list
drvené čierne korenie
soľ
hydinový vývar
sladká mletá paprika
estragón
pažitka

postup

1.
Posolíme, pokoreníme kuracie stehná a prudko ich opečieme na oleji. Potom mäso vyberieme, pridáme maslo a opražíme nakrájanú cibuľu, cesnak, pór a feferónky.
 
2.
Opečený zeleninový základ dáme do pekáča a naň položíme kuracie stehná, prikryjeme, trošku podlejeme vývarom a pomaly dusíme v rúre skoro domäkka.
3.
Vyberieme stehná, na dno pekáča rozložíme pokrájané zemiaky, papriky a paradajky, patizóny, pridáme cibuľky, posypeme soľou, mletou paprikou, estragónom a pažítkou a ochutíme citrónovou šťavou. Na vrch rozložíme kuracie stehná, opäť posypeme koreninami, pridáme bobkový list a podlejeme červeným vínom a troškou vývaru.
4.
Zapekáme stehná, až kým sa na nich nevytvorí kôrka a zemiaky a zelenina nie sú mäkké.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať