Kačica po cigánsky
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kačka
6
ks
paprika
4
ks
cibuľa
400
g
ryža
4
strúčiky
cesnaku
2
ks
bobkový list
mleté čierne korenie
soľ
mletá rasca
majorán
postup
1.
Na porcie rozdelíme kačicu, osolíme a okoreníme ju, posypeme majoránom a rascou a prudko ju zapečieme vo vyhriatej rúre. Následne teplotu znížime, podlejeme troškou vody a budeme ju piecť prikrytú asi hodinu, mäso občas podlievame šťavou. Potom pridáme bobkový list, kačicu odkryjeme a budeme ju piecť takmer domäkka.
2.
Na 3 lyžiciach kačacej masti speníme pokrájanú cibuľu, cesnak, pridáme na rezančeky pokrájané papriky, premiešame a opečieme. Pridáme ryžu, ktorú ochutíme majoránom a mletým čiernym korením.
3.
Zlejeme vypečenú šťavu a servírujeme zvlášť. Do pekáča dáme ryžovú zmes s paprikami a na vrch rozložíme porcie kačice a zapekáme ešte asi 15 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.