Kuracia roláda na pražský spôsob
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kurča
2
PL
olej
mleté biele korenie
soľ
mletá rasca
Plnka
150
g
sterilizovaný hrášok
300
g
pražská šunka
100
g
prerastená slanina
4
ks
vajce
2
PL
maslo
2
ks
cibuľa
petržlenová vňať
muškátový kvet
mleté biele korenie
soľ
majorán
postup
1.
Kurča vykostíme, aby vznikol súvislý plát.
2.
Plnka: Pokrájanú cibuľu speníme na masle, pridáme na kocky pokrájanú slaninu, šunku, hrášok, vyšľahané vajcia, nakrájanú petržlenovú vňať, osolíme, okoreníme, ochutíme majoránom, muškátovým kvetom a za stáleho miešania necháme vajcia stuhnúť.
3.
Plát mäsa naplníme vychladnutou zmesou, zvinieme a obviažame bielou niťou. Roládu potrieme olejom, pokoreníme, posolíme a posypeme rascou. Dáme roládu do vyhriatej rúry, prudko zapečieme, potom znížime teplotu, mierne podlejeme a za občasného podlievania vlastnou šťavou pečieme domäkka približne hodinu a 20 minút.
4.
Keď je roláda upečená necháme ju odstáť, odstránime niť a pokrájame ju na plátky. Prírodnou šťavou prelejeme jednotlivé porcie a servírujeme s dusenou ryžou a zeleninou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.