Lasagne na milánsky spôsob
stredná
náročnosť
ingrediencie
150
g
šunka
200
g
šampiňóny
500
g
lasagne
150
g
parmezán
2
PL
maslo
6
ks
paradajka
4
strúčiky
cesnaku
2
ks
cibuľa
2
PL
olej
mleté čierne korenie
soľ
bazalka
oregano
petržlenová vňať
olej na vymastenie
postup
1.
V posolenej vode uvaríme plátky cestovín al dente, potom ich vyberieme a necháme odkvapkať.
2.
Pokrájanú cibuľu a cesnak speníme na polovice masla a oleji. Pridáme šunku pokrájanú na kocky a plátky šampiňónov, opražíme a chvíľku dusíme. Pridáme olúpané paradajky, koreniny, soľ, posekanú petržlenovú vňať a dusíme do zhustnutia.
3.
Olejom vymastíme zapekaciu misu, dno pokryjeme plátkami lazaní, prelejeme ich omáčkou a posypeme postrúhaným syrom. Takto postupujeme, až kým nespotrebujeme všetky suroviny. Poslednú vrstvu posypeme syrom a pokvapkáme zvyšným maslom. Budeme zapekať v predhriatej rúre približne pol hodinu dozlata.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.