Vareniky s kančím mäsom
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
2
ks
vajce
125
ml
voda
250
g
hladká múka
soľ
múka
Plnka
300
g
diviačie mäso
300
g
bravčová krkovička
100
ml
smotana
2
PL
maslo
1
ks
cibuľa
1
KL
hladká múka
mleté nové korenie
petržlenová vňať
muškátový orech
mleté čierne korenie
soľ
Ďalej
maslo
kyslá smotana
postup
1.
Plnka: Nahrubo zomelieme bravčové a diviačie mäso. Pokrájanú cibuľu speníme na rozohriatom masle, pridáme mäso a za stáleho miešania opražíme. Ak vzniknú hrudky roztlačíme ich vidličkou. Osolíme, okoreníme a ochutíme postrúhaným muškátovým orieškom. Pridáme ešte nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať a ešte chvíľku poopekáme.
2.
Hladkou múkou poprašíme mäso, premiešame a prilejeme smotanu. Za občasného miešania pomaly dusíme približne 20 minút. Plnku necháme čiastočne vychladnúť.
3.
Múku preosejeme na dosku, urobíme jamku a pridáme do nej vajcia, soľ, vodu a vypracujeme hladké a trošku mäkšie cesto ako na rezance. Cesto vyvaľkáme na tenko a vykrojíme z neho kolieska, ktoré budú mať priemer asi 6 cm.
4.
Trošku plnky dáme na každé koliesko a okraje potrieme vodou, cesto dobre prehneme a okraje popritláčame vidličkou.
5.
Do vriacej posolenej vody dáme vareniky a budeme ich variť pomaly približne 8 minút. Následne ich precedíme, necháme ich odkvapkať a vložíme ich do misky s maslom. Servírujeme s kyslou smotanou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.