Pridať recept

Hrášková polievka so špargľou

ingrediencie

150 g
špargľa
450 g
hrášok
600 ml
kurací vývar
3 PL
kyslá smotana
2 plátky
starší chlieb
9 ks
mladá cibuľka
3 plátky
anglická slanina
2 PL
rastlinný olej
mleté čierne korenie
soľ

postup

1.
Ohrejeme vývar. Umyjeme mladé cibuľky, očistíme ich a pokrájame na hrubo. Do vývaru dáme cibuľu spolu s mrazeným hráškom a necháme ho zovrieť.
 
2.
Opláchneme špargľové výhonky, odkrojíme hlavičky a dáme nabok. Nahrubo nakrájame stonky, vhodíme ich do hrnca a osolíme štipkou soli. Oheň zmiernime a hrniec zakryjeme a budem variť približne 10 až 15 minút alebo kým špargľa nezmäkne.
3.
Slaninu nakrájame na panvicu a opražíme ju dozlatista a chrumkava. Odložíme ju na tanier.
4.
V prípade, že zo slaniny nezostalo na panvici dosť tuku, pridáme ešte 1 - 2 lyžice oleja a zohrejeme ho. Na malé kocky nakrájame chlieb a budeme ho pražiť 2 až 3 minúty na silnom ohni. Musíme kocky často obraciať, až kým nezozlatnú.
5.
Keď povaríme špargľu s hráškom, tak ich rozmixujeme na krém. Pridáme do neho hlavičky špargle a 5 minút povaríme, až kým nezmäknú.
6.
Do nahriatych misiek nalejeme polievku a do stredu dáme kyslú smotanu, posypeme krutónmi a kúskami slaniny. Servírujeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Nastala sezóna špargle. Povieme vám, prečo by ste ju mali jesť a čo si z nej pripraviť.
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...
Zelený hrášok obsahuje množstvo minerálov a vitamínov, ktoré prospejú nášmu telu vo viacerých smeroch.
Hrášok v kuchyni a jeho početné výhody: Jedzte ho takto a kalórií sa báť nemusíte!
Jednou z prvých úrod v našich končinách je hrášok. Táto rastlinka s dlhou tradíciou je u nás...
Vyhadzujete konce špargle? Je to obrovské plytvanie. Takto ich môžete použiť
Vyhadzujete konce špargle? Je to obrovské plytvanie. Takto ich môžete použiť
Špargľa je veľmi jemná, ale má tvrdé, drevnaté stonky. Väčšina ľudí ich odreže alebo odtrhne a vyhodí. To...
Pridajte do vývaru túto netypickú prísadu! Používajú ju iba skúsení kuchári a vývar chutí oveľa lepšie
Najlepšie mäso na vývar. Bude dokonale výrazný a chutný
Je to jedna z najobľúbenejších polievok a klasika našej kuchyne. Nič sa nevyrovná domácemu vývaru. Je...