Pridať recept

Jahňací guláš s paprikou

ingrediencie

1 ks
zelená paprika
500 g
jahňacie pliecko
1 ks
červená paprika
3 PL
olej
4 strúčiky
cesnaku
4 ks
cibuľa
1 ks
feferónka
1 PL
kečup
1 PL
hladká múka
mletá červená sladká paprika
soľ

postup

1.
Tuku zbavené a odblanené mäso pokrájame na kocky a opražíme ho na oleji. Následne dáme pokrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak, opražíme a na chvíľu odstavíme. Pridáme mletú papriku, dobre premiešame a osolíme a pridáme kečup, podlejeme a pomaly podusíme pol hodinu.
 
2.
Necháme odpariť šťavu, potom poprášime múkou, premiešame a budeme dusiť približne pol hodinu takmer domäkka. Na záver pridáme feferónku bez semien, pokrájané paradajky a podusíme. Keď je guláš hotový ozdobíme ho surovou cibuľou, ktorú pokrájame na kolieska a čerstvou paprikou. Servírujeme s chlebom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáci kečup bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Pripravte si domáci kečup z čerstvých paradajok: Bez konzervantov, s minimom soli a cukru
Každý, kto ochutnal domáce produkty z vlastnoručne dopestovaných alebo farmárskych paradajok vie, že ich chuť...
Domáce lečo
Poctivé domáce lečo z voňavej zeleniny + TRADIČNÝ a rokmi overený recept
Keď sa povie leto v pohári mnohí z nás si predstavia práve lečo.
Plnená paprika
Ako pripraviť najlepšiu plnenú papriku
Najchutnejšia paprika je tá plnená. A tá úplne najlepšia sa pripravuje v slovenských kuchyniach na maďarských základoch.
Plnená paprika
Stavte na klasiku: 10 najlepších receptov na plnenú papriku
Klasika, ktorú všetci milujeme vo vašich obľúbených a rokmi overených receptoch.
Zelená paprika
Nepodceňujte zelenú papriku: Jej všestrannosť v kuchyni vás prekvapí
Zelená paprika môže byť sladká i štipľavá, hrubostenná i tenkostenná. Za klasickú „kuchynskú“ papriku...
Bryndzová nátierka s cibuľou a paprikou
Paprika
Paprika je zelenina, ktorá pochádza zo strednej Ameriky, odkiaľ sa rozšírila do celého sveta. Po tom, čo sa...