Pečené prasiatko na poľský spôsob
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
prasiatko
mleté čierne korenie
soľ
mletá rasca
olej na potieranie
Plnka
cibuľa
cesnaku
petržlenová vňať
šunka
matjesy
soľ
strúhanka
postup
1.
Prasiatko posolíme zvnútra aj zvonka, okoreníme, ochutíme rascou a potrieme olejom. Prasiatko necháme odležať 6 hodín v chlade.
2.
Plnku si musíme pripraviť podľa veľkosti prasiatka. Nahrubo pokrájanú cibuľu, cesnak rozotretý so soľou, nakrájanú šunku a matjesy, nadrobno pokrájanú petržlenovú vňať dobre zmiešame na plnku. Potom zmes zahustíme takým množstvom strúhanky, aby sa všetko dobre spojilo.
3.
Plnkou naplníme prasiatko a otvor brušnej dutiny upevníme špízmi, aby plnka nevytiekla. Pomaly opekáme na ražni za občasného obracania a potierania oleja. Alobalom musíme prikryť rypáčik, ušká a chvostík, aby sa nespálili. Musíme opekať skutočne pomaly, lebo v inom prípade by zostalo prasiatko vo vnútri polosurové. Prasiatko na tanieri naaranžujeme zeleninou podľa vlastnej predstavy.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.