Vaječný cheesecake
12
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
500
ml
mlieko
1
balíček
vanilkový cukor
3
PL
cukor
200
g
hladká múka
100
ml
mlieko
60
g
cukor
65
g
roztopené maslo
1
ks
vajce
1/2
balíček
kypriaci prášok do pečiva
trochu
tuk na vymastenie a múka na vysypanie plechu
500
g
plnotučný tvaroh
100
g
cukor
10
g
maslo
70
g
cukor
3
ks
vajce
postup
1.
Puding uvaríme podľa návodu a necháme ho vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom do peny, pridáme mlieko, vajce a múku s kypriacim práškom. Tortovú formu vymastíme trochou masla a vysypeme múkou. Cesto do nej rovnomerne rozložíme.
2.
Tvaroh vymiešame so zmäknutým maslom, pridáme cukor a vajce. Vmiešame polovicu pudingového krému a rozotrieme na cesto.
3.
Vaječnú plnku pripravíme tak, že žĺtky oddelíme od bielkov a vymiešame ich s cukrom a so zvyškom pudingu. Z bielkov vyšľaháme sneh a opatrne ho vmiešame do pudingového krému. Plnkou potom potrieme vrch torty a vložíme do vyhriatej rúry na teplotu 190°C.
4.
Pečieme 10 minút nezakryté, potom prikryjeme tortu alobalom a ďalej pečieme asi hodinu. Po hodine znížime teplotu na 180°C a pečieme ďalších 35 minút. Alobal po tomto čase odstránime a pečieme ešte 10 minút nezakryté, aby povrch nadobudol zlatistú farbu.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.