Pascha
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
polohrubá múka
2
PL
kryštálový cukor
2
ks
žĺtok
1
ks
vajce
soľ
50
g
maslo
25
g
droždie
3,5
dl
mlieko
1/4
KL
kôra z biocitrónu
Plnka
500
g
tvaroh
žĺtok
soľ
vaječný bielok
postup
1.
Z mlieka odlejeme asi 1,5 dl, pridáme jednu KL polohrubej múky, droždie, asi pol KL kryštálového cukru, zamiešame a necháme vykysnúť. Všetky suroviny vrátane kvásku dobre vymiešame, posypeme polohrubou múkou, prikryjeme utierkou a v teple necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto rozdelíme na tri časti. Jednu na pracovnej doske posypanej hladkou múkou vyvaľkáme na okrúhly plát, ktorý dáme na okrúhly plech pomastený a posypaný polohrubou múkou. Na cesto natrieme tvarohovú plnku.
2.
Plnka: Asi 500 g tvarohu zmiešame so žĺtkom, štipkou soli a snehom z bielka. Prikryjeme druhou vyvaľkanou časťou cesta a okraje dobre pospájame. Z tretej časti oddelíme asi tri štvrtiny cesta, z ktorého našúľame tri dlhé šúľky a zapletieme z nich vrkoč. Vrkoč položíme okolo napletených plátov. Z ďalšej tretiny zostávajúceho cesta narobíme drobné guľky a poukladáme ich pravidelne na vrkoč. Celý povrch paschy potrieme rozšľahaným vajcom a v horúcej rúre upečieme.
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.