Kurča na mede
4
porcie
90
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
8
ks
kuracie stehno
2
PL
maslo
2
PL
olej
1
ks
cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
1
ks
feferónka
200
g
konzervované paradajky
1
PL
tymian
1
PL
med
1
štipka
soľ
1
štipka
kmín
postup
1.
Mäso umyjeme a poukladáme do zapekacej misy na kúsky masla. Posypeme soľou, korením, kmínom a dáme upiecť dozlata.
2.
Cibuľu s cesnakom nakrájame nadrobno a opečieme na oleji. Feferónku pozdĺžne rozkrojíme a zbavíme jadierok. Nadrobno ju nakrájame a pridáme na panvicu. Prisypeme ešte tymián a med. Opražíme a pridáme konzervované paradajky nakrájané na kúsky. Necháme 10 minút dusiť.
3.
Paradajkovú omáčku prelejeme do pekáča, na ňu poukladáme mäso a dáme ešte na pár minút zapiecť.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.