Slivkový koláčik
105
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
400
g
polohrubá múka
1/2
kocka
droždie
75
g
kryštálový cukor
75
g
zmäknuté maslo
2,5
dl
vlažné mlieko
trochu
soľ
Náplň
1
pohár
slivkový kompót
1
balíček
puding vanilkovo - smotanová príchuť
100
g
kryštálový cukor
5
dl
mlieko
400
g
kyslá pochúťková smotana
1
ks
vajce
2
ks
vanilkový cukor
postup
1.
Pripravíme si kvások: v troche vlažného mlieka rozpustíme 1 lyžicu cukru a namrvíme droždie. Kvások necháme nakysnúť.
2.
V mise zmiešame múku, kvások, cukor, zvyšok mlieka, zmäknuté maslo a trošku soli. Vypracujeme cesto, ktoré necháme asi hodinku kysnúť.
3.
Počas kysnutia cesta si uvaríme puding z 5 dl mlieka, časti cukru a 1 vanilkového cukru.
4.
V miske si zmiešame kyslú pochúťkovú smotanu, zvyšok cukru, 1 vanilkový cukor a žĺtok. Bielok, ktorý nám zostal vyšľaháme na sneh a vmiešame tiež do kyslej smotany.
5.
Po vykysnutí cesto rozvaľkáme a prenesieme na dobre vymastený plech a začneme vrstviť. Na spodok cesta rozotrieme uvarený vanilkovo-smotanový puding. Na puding poukladáme slivky a na povrch rozotrieme krém z kyslej smotany. Pečieme asi 45 min. pri 170 °C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Babulka737
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.