Šošovicová polievka s údeným mäsom
4
porcie
70
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
šálka
šošovica
200
g
údené mäso
2
strúčiky
cesnaku
3
ks
bobkový list
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie čierne celé
2
ks
zemiaky
1
téglik
smotana na varenie
postup
Jednoduchá, sýta a vždy vynikajúca strukovinová polievka.
1.
Údené mäso pokrájame na malé kocky, vložíme do hrnca a dáme variť.
2.
Pridáme cesnak, bobkový list, soľ, korenie a deň vopred namočenú šošovicu (prípadne fazuľu) a na kocky pokrájaný zemiak (keď sa rozvarí, zahustí polievku).
3.
Polievku varíme cca hodinu na miernom ohni, pridáme smotanu, povaríme a dochutíme podľa chuti.
4.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
03stanka03
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.