FOTORECEPT: Zatočené pagáče
10
porcií
95
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
300
g
hladká múka
20
g
kvasnice
200
ml
mlieko
70
ml
olej
1
ks
vajce
2
KL
soľ
200
g
oškvarky
1
KL
cukor
1
ks
vajce na potretie
1
KL
na posypanie soľ, kmín
postup
1.
Urobíme si kvások, do misy dáme múku,olej,soľ,vajce a kvások a urobíme polotuhé cesto. Cesto po vymiesení dáme na dosku /nenecháme ho kysnúť/ rozvaľkáme a potrieme časťou oškvarkov, preložíme a prikryté necháme 20 minút kysnúť.
3.
Nakysnuté cesto rukami vytvarujeme na valec a režeme na 1,5 až 2 cm kúsky
5.
Ukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom, posolíme a okmínujeme
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.