Veľkonočné medovníčky
50
porcií
7
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
3
ks
vajce
125
g
palmarín
125
g
med
190
g
cukor
1
KL
škorica
1
KL
sóda bikarbóna
trochu
aníz
pomarančová kôra
citrónová kôra
1
ks
vanilkový cukor
1
ks
vaječný bielok
100
g
práškový cukor
postup
1.
Palmarín rozpustíme na miernom ohni, odstavíme a pridáme škoricu, med a cukor. Všetko spolu vymiešame, najlepšie mixérom. Do vysľahanej zmesi pridáme vajíčka, znovu vymiešame, potom pridáme preosiatu hladkú múku, kôru z pomaranča a citróna, aníz, sódu bikarbónu a vypracujeme cesto. Cesto je potrebné pripraviť si deň vopred.
2.
Vyvaľkáme na hrúbku asi 5 mm (aj viac) a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 175 stupňov 5-7 minút. Perníčky nenecháme dlho piecť, aby nevyschli. Ihneď po upečení potrieme vajíčkom. Perníky sa budu pekne lesknúť.
3.
Perníčky po vychladnutí možme zdobiť. Vymiešame si bielka s cukrom (cukor je treba preosiať aj viackrát). Zdobeniu sa medze nekladú. Dobrú chuť.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.