Cigánska pečienka
12
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
bravčová krkovička
1/2
liter
mlieko
podľa chuti
horčica
podľa chuti
cibuľa
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
mletá červená paprika
podľa chuti
soľ
podľa chuti
cesnaku
postup
1.
Mäso nakrájame na rezne a vyklepeme, pridáme čierne korenie, papriku, soľ, potrieme roztlačeným cesnakom a horčicou. Naskladáme na seba a zalejeme mliekom. Marinujeme najlepšie z večera do rána v chladničke.
2.
Na druhý deň vyberieme a smažíme na oleji ku koncu môžme trošku podliať vodou a podusiť aby sme mali aj výbornú šťavu. V tejto šťave si môžme potom podusiť cibuľu a použiť ako prílohu.
3.
Podávame s chlebom, horčicou, uhorkou, feferónkami, ale to už zvládne určite každý podľa svojej chuti. My najviac ľúbime v žemličke s čerstvou zeleninkou (kapustička, cibuľa, rajčina, uhorka) a môže byť aj tatárka :-) Naozaj, fantázii sa medze nekladú...tak teda dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.