Kyprý biely chlieb
6
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hladká múka
1
KL
soľ
1
KL
olej
230
ml
cmár
1
KL
cukor
42
g
droždie
postup
1.
Do misy dáme múku, soľ a olej. Cmar s cukrom mierne zohrejeme, rozdrobíme v ňom droždie a rozmiešame.
2.
Cmar nalejeme do misy s múkou a miesiacimi nadstavcami na elektrickom ručnom šľahači spracujeme na hladké, trochu lepkavé cesto.
3.
Dosku zľahka posypeme múkou a cesto rukami dôkladne miesime a udierame ním o dosku, kým nie je elastické a neprestáva lepiť.
4.
Plech vyložíme papierom na pečenie. Z cesta sformujeme bochník, položíme naň plech a pokvapkáme ho vodou. Na povrch urobíme ostrým nožom zopár zárezov.
5.
Chlieb prikryjeme a necháme na teplom mieste kysnúť 30 minút, kým sa jeho objem nezdvojnásobí. Rúru predhrejeme na 250°C. Chlieb pečieme 30 minút dozlatohneda. Po 15 minútach teplotu rúry znížime na 200°C a povrch potrieme vodou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.