Mandľová roláda
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
7
dkg
práškový cukor
2
dkg
kakao
4
dkg
krupicová múka
Plnka
15
dkg
mandle
5
PL
mlieko
15
dkg
maslo
5
ks
vajce
postup
Žĺtky s práškovým cukrom dobre vymiešame. Pridáme kakao a znova chvíľu miešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a spolu s múkou pomaly pridávame k cestu. Všetko spolu opatrne premiešame a cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Vo vyhriatej rúre rýchlo upečieme. Upečenú roládu vyklopíme na obrúsok posypaný práškovým cukrom a zvinieme spolu aj s obrúskom. Necháme vychladnúť. Vychladnutú roládu rozkrútime, natrieme plnkou a znova zakrútime. Polejeme čokoládovou polevou a na chvíľu odložíme do chladna. Plnka: Olúpané mandle pomelieme a zalejeme horúcim mliekom. Zamiešame a necháme vychladnúť. Potom pridáme maslo, vanilínový cukor a dobre vymiešame.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.