Pridať recept

Maurská zemiaková polievka

ingrediencie

8 ks
zemiaky
4 strúčiky
cesnaku
2 ks
cibuľa
4 ks
paradajka
1,5 litre
mäsový vývar
1 ks
cukina
1/2 ks
pór
1 hrnček
biela fazuľa
150 g
klobása
2 PL
olivový olej
200 ml
smotana
mleté čierne korenie
soľ
kurkuma
rímska rasca
pažitka

postup

1.
Pokrájame cukinu, zemiaky, cibuľu a pór, pridáme ich do vriaceho vývaru spolu s prelisovaným cesnakom a lúpanými paradajkami. Osolíme, okoreníme a varíme ju približne 20 minút.
 
2.
Scedíme zemiaky so zeleninou a vývar si odložíme. Zemiaky a zeleninu rozmixujeme s časťou vývaru a vložíme ich do zvyšného vývaru, pridáme uvarenú fazuľu a chvíľku povaríme. Na koniec zjemníme polievku smotanou a olivovým olejom.
3.
Klobásu pokrájame na kolieska a dáme ju do polievky a posypeme pažítkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...
TOP
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín,
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Túžite mať na grilovačke špeciality, ktoré chutia vynikajúco a rovnako dobre aj vyzerajú? Stačí dodržiavať...