Pridať recept

Hrachová polievka

ingrediencie

2 ks
cibuľa
3 PL
olivový olej
1,5 litre
voda
500 g
hrach
5 strúčikov
cesnaku
1 PL
sardely
200 g
paradajka
200 ml
smotana
100 g
parmezán
mleté čierne korenie
čerstvá bazalka
petržlenová vňať
rasca
rozmarín
soľ

postup

1.
Na niekoľko hodín namočíme do vody hrach, potom vodu precedíme. Hrach zalejeme novou vodou a necháme ju zovrieť.
 
2.
Prelisujeme cesnak a pokrájame cibuľu. Speníme ich na oleji a pridáme do polievky spolu s lúpanými a pokrájanými paradajkami, sardelkami, osolíme a okoreníme. Dochutíme čerstvou bazalkou. Teplotu znížime a budeme polievku variť približne 1 hodinu, až kým hrach nezmäkne.
3.
Ponorným mixérom rozmixujeme polievku, osolíme a zjemníme ju smotanou. Na záver ju ozdobíme petržlenovou vňaťou. Parmezán, ktorý sme postrúhali podávame zvlášť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať