Plnené kuracie prsia so sušenými slivkami
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
kuracie prsia
150
g
sušené slivky
soľ
50
g
olej
20
g
maslo
15
g
hladká múka
1
PL
šťava z citróna
50
g
smotana na šľahanie
1
ks
žĺtok
postup
Sušené slivky namočíme a vykôstkujeme. Kuracie prsia nakrájame na plátky, jemne naklepeme, osolíme, naplníme slivkami, zvinieme, spojíme špáradlom a na oleji opečieme do mäkka. Z masla a múky pripravíme svetlú zápražku, zalejeme vývarom, prevaríme, pridáme smotanu s rozšľahaným žĺtkom, dochutíme citrónovou šťavou. Upečené mäso prekrojíme, podlejeme omáčkou, podávame s udusenou ryžou alebo varenými zemiakmi.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk