Pridať recept

Parené buchty

ingrediencie

1/2 kg
hrubá múka
20 g
droždie
20 g
cukor
trochu
soľ
1 ks
vajce
trochu
mlieko
150 g
slivkový lekvár
100 g
masť

postup

1.
Do múky pridáme droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku, vajce, soľ, cukor a vypracujeme redšie cesto ako na buchty.
 
2.
Na teplom mieste ho necháme vykysnúť, vykysnuté dáme na pomúčený lopár, vyvaľkáme, pokrájame na 16 rovnakých štvorcov a naplníme lekvárom. Cesto dobre spojíme a necháme znova nakysnúť.
3.
Nakysnuté dáme variť do vriacej osolenej vody. Varíme asi 4-5 min. Jednu buchtu vyberieme, vidličkou ju v prostriedku roztrhneme a ak je ako lekváru cesto uvarené, ihneď všetky vyberieme.
4.
Uvarené popicháme vidličkou, pomastíme a posypeme príchuťou podľa chuti.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Parené buchty so slivkovým lekvárom
Najlepšie recepty na PARENÉ BUCHTY: Sýty obed či sladká večera, ktorej nik neodolá
Parené buchty sú vždy príjemným spestrením. Majú nostalgický nádych babičkinej kuchyne, predstavujú...
Kysnuté buchty s vanilkovou omáčkou
Sladké letné prekvapenie ako od babičky – pripravte si parené buchty
Prázdniny u babičky sa vždy spájali s našimi tradičnými obľúbenými dobrotami. Na tanieri nikdy nemohli...
TOP
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Ikona rakúskych zjazdoviek: Čím sa Germknödel líši od našich parených buchiet?
Pozná ho azda každý milovník alpských zjazdoviek. Tradičná rakúska knedľa Germknödel zasýti každého...