Zapekaný karfiol
stredná
náročnosť
ingrediencie
3/4
kg
karfiol
200
g
údené mäso
3
g
vajce
1/4
liter
mlieko
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
40
g
masť
trochu
voda
trochu
strúhanka
postup
1.
Očistený a umytý karfiol dáme variť do vriacej vody. Uvarený necháme stiecť.
2.
Pekáč vymastíme a posypeme strúhankou. Doň uložíme karfiol rozobratý na malé ružičky, posypeme posekaným uvareným údeným mäsom, okoreníme a zalejeme osoleným mliekom, v ktorom sme rozšľahali vajcia.
3.
Vrch posypeme strúhankou a dáme zapiecť. Podávame so zemiakovou kašou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.