Bryndzové guľky
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
zemiaky
100
g
hladká múka
1/4
kg
bryndza
podľa chuti
soľ
podľa chuti
masť
postup
1.
Očistené zemiaky pokrájame a dáme variť do vody. Vody musí byť toľko, aby boli zemiaky ponorené.
2.
Uvarené ocedíme, posolíme, pridáme múku, premiešame a zakryté necháme stáť asi 10 min.
3.
Potom vymiešame na hladké cesto a z neho robíme malé guľky, ktoré vyvárame v osolenej vriacej vode.
4.
Uvarené scedíme a guľky pomastíme a posypeme bryndzou.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.