Tekvicová polievka s jablkom
6
porcií
65
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
PL
maslo
1
ks
šalotka
1
ks
tekvica hokkaido
1
ks
jablko
1
KL
soľ
1
štipka
mleté čierne korenie
1
štipka
mletá škorica
1
štipka
muškátový oriešok
1
liter
zeleninový vývar
100
ml
sladká smotana
postup
1.
Cibuľu nadrobno nakrájame a opečieme v hrnci na troške masla. Pridáme korenie, soľ, nadrobno nakrájanú tekvicu, nastrúhané jablko a zmes zalejeme vývarom. Privedieme ju k varu a necháme na miernom ohni variť domäkka. Potom polievku rozmixujeme, prilejeme smotanu a dochutíme ju soľou a korením.
2.
Polievku podávame ozdobenú nadrobno nakrájaným jablkom, tekvicovými semienkami alebo dokonca tekvicovým olejom.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.