Celozrnný chlieb
6
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
3
hrnčeky
teplá voda
1
PL
sušené droždie
1
PL
cukor
1
PL
rastlinný olej
1
PL
ocot
3
hrnčeky
špaldová hladká múka
3
hrnčeky
celozrnná múka
1
KL
soľ
2
PL
sezamové semienka
postup
1.
Vo veľkej mise zmiešame teplú avšak nie horúcu vodu s droždím a cukrom. Počkáme pár minút, kým droždie nezačne vytvárať bublinky a potom pridáme aj ocot a olej.
2.
Postupne pridáme po troške obe múky a cesto vždy premiešame. Dochutíme ho soľou a opäť premiešame. Cesto by malo byť riedke, kašovité a lepivé.
3.
Prikryjeme ho utierkou a necháme na teplom mieste cca hodinu kysnúť. Rúru si medzitým dáme vyhriať na 185°C.
4.
Cesto pomocou stierky presunieme do dvoch vymastených a múkou vysypaných foriem. Na povrchu ho môžeme trošku rozrezať, posypať semienkami a dať piecť na cca 50 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.