Mrkvová torta s marcipánom
70
porcií
62
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
4
ks
vajce
3/4
hrnček
olej
1
hrnček
trstinový cukor
1
KL
vanilková esencia
2
hrnčeky
pšeničná celozrnná múka
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
2
KL
jedlá sóda
1
štipka
soľ
8
ks
mrkva
1
hrnček
vlašské orechy
1
PL
citrónová kôra
Krém
600
g
syr Lučina
250
g
jemný tvaroh
1
hrnček
med
100
g
maslo
1
PL
citrónová šťava
Ostatné
trochu
marcipán
trochu
farbivo
1
hrnček
mandľové lupienky
postup
1.
Rúru dáme vyhriať na 170°C a formu na tortu vystelieme papierom na pečenie.
2.
Mrkvu najemno nastrúhame. Vajíčka vyšľaháme s cukrom, pridáme vanilkovú esenciu, všetky suché ingrediencie, olej a na záver nastrúhanú mrkvu a nasekané orechy. Hotové cesto vylejeme do formy a vložíme piecť na cca 70 minút do vyhriatej rúry.
3.
Medzitým si pripravíme krém. Lučinu vyšľaháme s tvarohom, vanilkovou esenciou, citrónovou šťavou a polovicou medu. Maslo vymiešame so zvyšným medom a obe zmesi zmiešame.
4.
Upečený korpus necháme vychladnúť, potom ho rozkrojíme pozdĺžne na dve časti a prvú z nich natrieme 1/3 krému. Zvyšným krémom potrieme celú tortu a boky posypeme nasucho opraženými mandľovými lupienkami.
5.
Tortu môžeme nechať iba takú jednoduchú alebo ju ozdobiť marcipánovými mrkvičkami, zajačikom alebo inými ozdobami.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.