Plnené závitky z roštenky
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
roštenka
200
g
zemiak
50
g
ementál
100
g
šunka
40
g
maslo
1
ks
vajce
2
PL
kyslá smotana
40
g
slanina
1
ks
cibuľa
20
g
hladká múka
podľa chuti
vývar, soľ, mleté korenie
postup
1.
Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, okoreníme. Zemiaky uvarené v šupke olúpeme, pretlačíme, pridáme nastrúhaný syr a nakrájanú šunku.
2.
Maslo rozmiešame so žĺtkom a soľou, pridáme sneh, zamiešame a pridáme k zemiakom. Zmesou natrieme pláty, zvinieme, previažeme niťou alebo spojíme špáradlom.
3.
Slaninu rozškvaríme, opečieme závitky, pridáme nakrájanú cibuľu, znovu opečieme, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Šťavu zaprášime múkou a povaríme 20 minút.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.