Slaný špaldový závin s tekvicovou plnkou, FOTORECEPT
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
250
g
špaldová hladká múka
120
ml
sójové mlieko
1
ks
vajce
2
PL
olej
1
KL
soľ
1
KL
sušené droždie
1
ks
vajce na potretie
Plnka
šálok
tekvicové pyré
1
ks
kápia
1
KL
kurkuma
1
KL
soľ
1
PL
nasekaná petržlenová vňať
1
KL
rozmarín
postup
Výborný zavin s delikátnou plnkou...
1.
Najskôr si pripravíme tekvicové pyré. Tekvicu Hokkaido umyjeme, nakrájame na kocky a dáme variť do vody na ca 20 min. Potom vodu zlejeme a uvarenú tekvicu rozmixujeme.
2.
K vychladnutému tekvicovému pyré pridáme nakrájanú kápiu (môžeme i trochu oleja z kápie), nasekanú petržlenovú vňať, soľ a kurkumu. Konzistencia pyré by mala byť jemne tuhá, aby sa dala ľahko rozotrieť na cesto, ale aby zo závinu nevytiekla.
3.
Zo všetkých ostatných surovín spracujeme kysnuté cesto. Po vykysnutí ho rozvaľkáme a potrieme tekvicovou plnkou.
4.
Kraje prehneme a závin zrolujeme. Preložíme na plech a necháme ešte chvíľu kysnúť.
Podobné recepty
Nikdy ju nedávajte do vývaru! Zmení chuť, farbu a nebude ani lepší. Aj napriek tomu ju mnoho ľudí používa
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.