Praclíky s parmezánom
6
porcií
50
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
260
g
hladká múka
1
KL
kypriaci prášok do pečiva
150
g
rastlinný tuk
70
g
syr Eidam
3
PL
biely smotanový jogurt
1
štipka
soľ
1
KL
mleté čierne korenie
40
g
nastrúhaný parmezán
postup
1.
Na kuchynskej doske zmiešame múku s kypriacim práškom do pečiva. Pridáme na kocky nakrájaný rastlinný tuk, nastrúhaný eidam, biely jogurt, soľ, korenie a vypracujeme hladké cesto. Necháme ho aspoň pol hodiny odpočívať.
2.
Z cesta rozvaľkáme valčeky, vytvarujeme z nich praclíky a preložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Posypeme ich nastrúhaným parmezánom a vo vyhriatej rúre upečieme do zlatista.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.