FOTORECEPT: Mini špaldové pizzovníky s tofu syrom
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
250
g
špaldová hladká múka
100
ml
sójové mlieko
2
PL
olej
1
KL
soľ
1
KL
sušené droždie
1
KL
cesnak sušený
Náplň
1
dl
paradajkové pyré
1
KL
grilovacie korenie
1/2
KL
soľ
1
hrsť
čerstvá bazalka
1/2
KL
cesnak sušený
1
ks
domáca klobása
2
hrste
sterilizovaná kukurica
200
g
biele tofu
1/2
KL
mleté čierne korenie
10
ks
olivy čierne
1/2
ks
cibuľa
postup
1.
Suroviny na cesto dáme do pekárničky a necháme spracovať a vykysnúť cesto. Alebo ho môžeme spracovať ručne.
2.
Paradajkové pyré zmiešame s čerstvou nakrájanou bazalkou, soľou, sušeným cesnakom a grilovacím korením.
3.
Klobásku nakrájame na menšie kusy, olivy rozpolíme, z kukurice vylejeme nálev, cibuľu nakrájame na mesiačiky a tofu syr nahrubo nakrájame.
4.
Vykysnuté cesto rozdelíme na cca 20 rovnakých dielov, rukami vytvarujeme placky, položíme na pečiaci papier a potrieme najskôr paradajkovým pyré.
5.
Pizzovníky obložíme klobáskou a ostatnými surovinami. Nakoniec posypeme tofu syrom.
6.
Pečieme v rúre pri teplote 180 stupňov 10-15 minút podľa typu rúry. Hotové pizzovníky poznáme podľa hnedého upečeného spodku.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.