Pridať recept

Fotorecept: Jesenná torta

8
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
vajcia
135 g
kryštálový cukor
100 g
polohrubá múka
2 PL
kakao
1/2 balíček
kypriaci prášok Dr Oetker
4 PL
ríbezľový džem
4 PL
rum
500 ml
mlieko
2 balíčky
Zlatý klas Dr.Oetker
125 g
maslo
4 PL
cukor práškový
750 g
poťahová hmota Smartflex Velvet
trochu
potravinárske farbivo

postup

1.
Bielky si oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridávame cukor a žĺtky. Pomaly prisypávame múku s práškom do pečiva a kakao.
Fotorecept: Jesenná torta
Fotorecept: Jesenná torta
Zdroj: vava06
 
2.
Pripravíme si menšiu tortovú formu. Spodok vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme a vysypeme múkou.
Fotorecept: Jesenná torta
Fotorecept: Jesenná torta
Zdroj: vava06
3.
Do pripravenej formy vylejeme cesto a pečieme v teplovzdušnej rúre pri 160 stupňoch cca 45 minút. Hotový korpus vyklopíme a necháme do druhého dňa odležať.
Fotorecept: Jesenná torta
Fotorecept: Jesenná torta
Zdroj: vava06
4.
Pripravený korpus si rozrežeme na 3 pláty. Každý z nich pokvapkáme rumom a potrieme džemom. Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorila hrubá koža a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a postupne pridávame vychladnutý puding. Dobre spolu vyšľaháme na jemný krém. Krémom potrieme pláty a poukladáme na seba. Boky a vrch taktiež potrieme krémom a tortu necháme dobre stuhnúť v chladničke.
Fotorecept: Jesenná torta
Fotorecept: Jesenná torta
Zdroj: vava06
5.
Hmotu Smartflex vypracujeme, zafarbíme na požadovaný odtieň (môžeme zmiešať i viac farieb, vznikne pekná dúhová kombinácia) a vyvaľkáme na doske posypanej troškou Solamylu. Tortu potiahneme vyvaľkanou hmotou, okraje hmoty orežeme, vykrojíme si ozdobné lístočky a prilepíme na tortu.
Fotorecept: Jesenná torta
Fotorecept: Jesenná torta
Zdroj: vava06
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Video: Veľkonočný koláčik upečený v škrupinke
Rozmýšľate nad veľkonočnou výslužkou pre koledníkov? Prekvapte ich netradičným veľkonočným...
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Oriešková torta z lieskovcov
Piškótový korpus 6x INAK
Nadýchaný piškótový korpus je základ každej dobrej torty, slávnostných rezov, chutnej rolády. Máte pocit,...
Americký jablkový koláč – Apple Pie
Ako pripraviť jeden z najznámejších jablkových koláčov - Apple pie?
Americký koláč už dávno nie je len americký, a vlastne nikdy ani nebol. Stále však ostáva jedným...
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Šťavnaté bublaniny: 15 overených receptov na tie najlepšie (nielen) letné koláče
Keď chceme rýchlo upiecť chutný koláč, bublanina je jedným z najlepších riešení. Nadýchané cesto...
TOP
Veľkonočné suché pečivo
Ešte stíhate! Recepty na VEĽKONOČNÉ PEČIVO na jednom mieste, stačia vám tieto 4 základné cestá
Uľahčite si veľkonočné pečenie. Máme pre vás 4 základné cesta na veľkonočné drobné pečivo, z ktorého...