FOTORECEPT: Prevrátený jablčník
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
jablko
2
poháre
polohrubá múka
1
pohár
kryštálový cukor
1
balíček
kypriaci prášok do pečiva
1
balíček
vanilínový cukor
1
pohár
mlieko
1/2
pohár
olej
tuk na vymastenie
voda
2
ks
vajce
granko
postup
2.
Jablká ošúpeme, odstránime jadierka a postrúhame na hrubom strúhadle. Jablká vložíme do hrnca, podlejeme trochou vody. Pod pokrievkou chvíľu dusíme (jablká podľa chuti dosladíme cukrom, alebo pridáme škoricový cukor).
3.
Vymastíme si plech tukom a položíme naň papier na pečenie.
5.
Rozprestrieme po celom plechu. Kým urobíme cesto, jablká nám trochu vychladnú.
6.
Do misy nasypeme suché suroviny: múku, cukor, kypriaci prášok do pečiva a vanilínový cukor a všetko premiešame.
11.
Cesto vylejeme na navrstvené jablká na plechu a uhladíme.
12.
Vložíme do rúry vyhriatej na 200°C a pečieme 20 minút do ružova.
14.
Na plech položíme druhý rovnaký plech alebo dosku a jablčník prevrátime.
15.
Prevrátený jablčník posypeme grankom alebo strúhanou čokoládou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.