Čučoriedkový cheesecake
nízka
náročnosť
ingrediencie
Na korpus
500
g
keksy
200
g
rozpustené maslo
Na plnku
230
g
cukor
400
g
syr Philadelphia
400
g
syr Ricotta
6
ks
vajce
180
g
šľahačka
100
g
kyslá smotana
2
ks
citrón
2
ks
pomaranč
250
g
čučoriedka
Navrch
1
balíček
želatína
500
g
čučoriedka
500
ml
čučoriedkový sirup
postup
1.
Keksy rozmixujeme a spojíme s rozpusteným maslom. Rovnomerne rozotrieme na dno aj boky tortovej formy. Dáme vychladiť.
2.
Medzitým vyšľaháme cukor, krémový syr, ricottu a postrúhanú citrónovú kôru a pomarančovú kôru. Postupne zašľaháme kyslú smotanu a po jednom aj vajcia. Pridáme nevyšľahanú šľahačku.
3.
Na dno vychladeného korpusu uožíme 250 g čučoriedok. Zalejeme ich plnkou. Pečieme vo vodnom kúpeli pri 110 stupňoch asi 70 min, kým nie sú okraje upečené a stred ešte riedky. Potom zvýšime teplotu na 130 stupňov a pečieme 20 min. Rúru vypeneme a cheesecake v nej necháme dopekať asi 30 min.
4.
Želatínu necháme napučať v troške voddy a potom ju zmiešame s mierne zohriatym sirupom. Navrch koláča poukadáme čučoriedky a zalejeme želatínou. Necháme vychladiť, ideálne až do druhého dňa.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.