Jablkový závin z krehkého cesta
nízka
náročnosť
ingrediencie
220
g
hladká múka
140
g
maslo
1
dl
smotana
1
štipka
soľ
Plnka:
50
g
strúhanka
50
g
maslo
1
kg
jablko
120
g
kryštálový cukor
ks
škorica
80
g
hrozienka
80
g
orechy
postup
1.
Do hladkej múky rozsekáme maslo (tuk), pridáme štipku soli a so smotanou zamiesime hladké cesto (bez vajca a bez kypriaceho prášku). Cesto rozdelíme na tri rovnaké diely, urobíme z nich šúľky a odložíme do chladu do druhého dňa. Dobre je cesto pripraviť večer a piecť ráno.
2.
Potom cesto vyvaľkáme natenko, posypeme upraženou strúhankou, postrúhanými jablkami, cukrom, škoricou, hrozienkami a posekanými orechmi. Dobre pokvapkáme maslom prípadne tukom, skrútime ako ťahaný závin a preložíme na plech. Z ostatného cesta urobíme ešte dva záviny a pečieme približne 20 minút v dobre vyhriatej a potom v menej vyhriatej rúre. Hotový pocukríme.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.