Grécka musaka
6
porcií
95
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
750
g
mleté mäso
800
g
lúpané paradajky
450
g
zemiak
2
ks
baklažán
600
ml
mlieko
200
g
jogurt
50
g
hladká múka
50
g
maslo
1
ks
cibuľa
2
strúčiky
cesnaku
4
PL
olivový olej
1
zväzok
petržlenová vňať
2
PL
paradajkový pretlak
2
ks
vajce
1
pohár
strúhaný parmezán
3
PL
strúhanka
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
postup
1.
Baklažány umyjeme a nakrájame pozdĺžne na plátky, posypeme ich soľou aby pustili prebytočnú vodu. Cibuľu a cesnak ošúpeme a opražíme na rozpálenom oleji.
2.
Pridáme mleté mäso a restujeme. Potom pridáme lúpané paradajky, petržlenovú vňať, paradajkový pretlak, korenie a soľ. Zmes necháme približne 15 minút dusiť na miernom ohni.
3.
Medzitým zemiaky ošúpeme, nakrájame ich na plátky a dáme na chvíľu variť do osolenej vody.
4.
Baklažány osušíme a opečieme na rozpálenom oleji. Z múky a masla pripravíme svetlú zápražku, ktorú zalejeme mliekom a necháme prejsť varom. Počkáme kým táto zmes vychladne a potom do nej vmiešame vajíčka, strúhaný syr, jogurt a dochutíme ju soľou a korením.
5.
Ohňovzdornú misu vymastíme tukom a vysypeme strúhankou. Na dno navrstvíme mäsovú zmes. Na ňu poukladáme plátky baklažánov a na vrch dáme predvarené zemiaky. Celú musaku zalejeme pripravenou omáčkou a dáme ju piecť do vyhriatej rúry na 180°C. Pečieme ju približne 50 minút.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.