Zemiakové dolky
nízka
náročnosť
ingrediencie
200
g
zemiaky
350
g
hrubá múka
150
g
masť
20
g
droždie
2
PL
olej
1
PL
cukor
1/2
KL
soľ
2
ks
vajce
3,5
dl
mlieko
postup
1.
Zemiaky uvarené s šupke olúpeme, pretlačíme cez tlačidlo na zemiaky, pretrieme cez sitko alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Takto pripravené zemiaky dáme do misky, pridáme cukor, soľ, masť a žĺtky.
2.
Droždie dáme do hrnčeka, zalejeme ho vlažnou vodou, necháme trochu postáť, potom dobre rozmiešame, pridáme trošku múky a na teplom mieste necháme kvások vykysnúť. Pridáme ho k zemiakom, prisypeme múku, pridáme teplé mlieko a vymiešame.
3.
Potom pridáme ešte toľko mlieka alebo vody, aby vzniklo polotekuté cesto. Na záver do cesta zľahka zamiešame tuhý sneh. Cesto prikryjeme a necháme na mierne teplom mieste kysnúť. Keď je vykysnuté, pečieme z neho dolky v dolkári s plochými jamkami. Upečené odkladáme na plech do mierne teplej rúry.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.