Prekladané zemiaky s vajcami a údeninou
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
zemiaky
150
g
údené mäso
30
g
olej
10
g
cibuľa
2
ks
vajce
2
dl
kyslá smotana
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
trochu
bravčová masť na vymastenie pekáča
trochu
strúhanka na vysypanie formy
postup
1.
V šupke uvarené ošúpané zemiaky pokrájame na kolieska.
2.
Časť zemiakov dáme na menší pekáč vymastený masťou a vysypaný strúhankou, pridáme časť pokrájanej cibule spenenej na oleji a uvarenej zomletej údeniny, všetko osolíme, okoreníme a znova ukladáme ďalšie vrstvy. Poslednú vrstvu tvoria zemiaky.
3.
Nakoniec zemiaky zalejeme vajcami, ktoré sme rozšľahali v kyslej smotane, a v rúre upečieme.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.