Čučoriedková torta
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
90
g
cukor práškový
90
g
múka polohrubá
3
ks
vajcia
3
PL
horúca voda
Náplň
350
g
biely jogurt
350
g
mäkký tvaroh
2
PL
cukor
1
balíček
želatínový stužovač DrOetker
100
ml
voda
Na ozdobu
300
g
čučoriedka
1
balíček
číre tortové želé DrOetker
250
ml
voda
2
PL
cukor
postup
1.
Na prípravu cesta zmiešame cukor a múku. Pridáme žĺtky a ručne zamiešame. Z bielkov vyšľaháme sneh, ktorý opatrne primiešame k zmesi. Cesto nalejeme do tukom vymastenej a múkou vysypanej formy a dáme piecť do predhriatej rúry. Elektrická rúra: 180 °C Teplovzdušná rúra: 150 °C Plynová rúra: stredný stupeň Doba pečenia: asi 15 minút
2.
Zmiešame jogurt, tvaroh a cukor. Želatínový stužovač pripravíme s vodou podľa návodu na obale a pridáme k nemu jogurtovo-tvarohovú zmes. Pripravenou náplňou potrieme vychladnutý korpus. Posypeme čučoriedkami.
3.
Tortové želé pripravíme s vodou a cukrom podľa návodu na obale. Mierne vychladnuté želé nalejeme na tortu a hotovú tortu necháme v chladničke asi 1 hodinu stuhnúť. Tortu môžeme pred servírovaním podľa vlastnej fantázie ozdobiť šľahačkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.