Pridať recept

Grilované šampiňóny alebo portobello

ingrediencie

Hnede velke sampinony, alebo portobello
čerstvý tymián
soľ
cerstvo mlete korenie
olej

postup

1.
Sampinon zbavime nozicky. Tymian nasekame na jemno, zalejeme ho kvalitnym olej a zlahka posolime a okorenime.
 
2.
Klobuciky dobre ponatierame zo vsetkych stran (aj vnutro) a dame na horuci gril ( panvicu s hrubym dnom). Ja grilovaci kamen, alebo mriezku, alebo panvicu, predtym zlahka potriem stetcom, namocenym v oleji. Kladieme ich rebrovanim nahor a grilujeme 20 minut. Potom otocime a dogrilujeme este 5 minut
3.
Ugrilovala som cuketove kolieska a salotkove kolieska spolu s redkovkou, rozdelenu na polovicky. Ku grilovanej zelenine som nakrajala nadrobno, cinsku kapustu, cerstvu papriku a cerstu uhorku. Vsetko som vymiesala, zlahka posolila, pokorenila a poriadne zakvapkala grilovacou omackou…normalnou kupovanou a pouzila som pikantnu. Chlieb pita som vlozila do mikrotenoveho sacku a dala na 1 minutu do mikrovlnky. Pita sa naparila a ohriala. Naplnila som ju zeleninovym mixom.
4.
Na tanier dame oblubeny dresing, ja som do husteho bieleho jogurtu prelisovala cesnak, namlela som tam korenie a trochu osolila. Na zaver som zakvapla limetovou stavou. Keby som mala tatarku, tak by som dala tatarku…v tychto pripadoch sa tomu vobec nebranim….nekamenujte ma. No a na dresing nakladieme ugrilovane portobella, pridame naplnene pita chleby
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Týchto 5 chýb robíme pri príprave húb
Už nikdy nebudú mäkké ani mdlé! Pri príprave húb si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý!
Kvôli nesprávnej príprave húb sa často pripravíme o vynikajúci chuťový zážitok. Poradíme vám, ako...
Všetci ju kupujeme, ale takmer nikto ju nerobí správne! Dodržiavajte toto a užívajte si všetky jej benefity
Všetci ju kupujeme, ale takmer nikto ju nepripravuje správne! Dodržiavajte toto a užívajte si všetky jej benefity
Aj vy patríte k ľudom, ktorí v obchodoch siahajú po zdravších potravinách? Ku zdravému stravovaniu jednoznačne...
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Ako variť zeleninu, aby nestratila farbu? Pozrite si tieto triky
Varenie zeleniny je neoddeliteľnou súčasťou prípravy polievok, druhých chodov na obed alebo chutných večerí...
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Pre tých, ktorí tvrdia, že bez mäsa nie je pravé grilovanie, máme zlú (alebo dobrú) správu - nie je to pravda!...
TOP
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín,
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Túžite mať na grilovačke špeciality, ktoré chutia vynikajúco a rovnako dobre aj vyzerajú? Stačí dodržiavať...