Pridať recept

Pikantné zemiakové empanadas

32
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
1 strúčik
cesnaku
100 g
mleté hovädzie mäso
1 ČL
mletá rasca
1 ČL
sušené oregáno
125 g
zemiaky
4 ks
pláty listkové cesto
1 ks
vajce
1 štipka
mletá červená paprika

postup

1.
v panvici s hrubým dnom rozohrejeme 1 lyžicu oleja, pridáme cibuľu a za stáleho miešania pražíme 5 minút. Pridáme cesnak a pražíme ďalšie 3 minúty. Zmes vyberieme z panvice a odložíme na bok.
 
2.
V panvici rozohrejeme ďalšiu lyžicu oleja, pridáme mleté hovädzie mäso a na miernom ohni miešame, kým nezhnedne, hrudky roztlačíme vidličkou. Pridáme cibuľovú zmes a dobre premiešame.
3.
Pridáme rascu, oregáno, soľ, čierne korenie a pražíme 2 minúty. Zmes preložíme do misy a necháme vychladnúť. Panvicu utrieme.
4.
V panvici rozohrejeme ďalšiu lyžicu oleja, pridáme zemiaky a pražíme 1 minútu.
5.
Rúru predhrejeme na 220 °C. Z cesta vykrajujeme kolieska s priemerom 8 cm. Na jednu stranu kolieska dáme lyžicu zmesi. Na zmes hovädzie mäsa položíme kúsky vajca.
6.
Okraje potrieme bielkom. Cesto opatrne prehneme, aby vznikol polmesiac a okraje opatrne pritlačíme pomúčenou vidličkou. Opatrne prenesieme na plech. Pečieme 15 minút.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
28.11.2016 17:17 | |
+0 -0
Super recept. Ja si palivost este vylepsujem pikantnou omackou Evil Twin. https://www.pekelnik.eu/chilli/evil_twin
Podobné články
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky varíme každý deň, ale toto je to, čo ste vždy robili zle
Zemiaky dokáže uvariť každý - alebo si to aspoň myslíte! Ale je veľa vecí, ktoré môžete robiť zle...
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...