Pikantné zemiakové empanadas
32
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
3
PL
olivový olej
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
100
g
mleté hovädzie mäso
1
ČL
mletá rasca
1
ČL
sušené oregáno
125
g
zemiaky
4
ks
pláty listkové cesto
1
ks
vajce
1
štipka
mletá červená paprika
postup
1.
v panvici s hrubým dnom rozohrejeme 1 lyžicu oleja, pridáme cibuľu a za stáleho miešania pražíme 5 minút. Pridáme cesnak a pražíme ďalšie 3 minúty. Zmes vyberieme z panvice a odložíme na bok.
2.
V panvici rozohrejeme ďalšiu lyžicu oleja, pridáme mleté hovädzie mäso a na miernom ohni miešame, kým nezhnedne, hrudky roztlačíme vidličkou. Pridáme cibuľovú zmes a dobre premiešame.
3.
Pridáme rascu, oregáno, soľ, čierne korenie a pražíme 2 minúty. Zmes preložíme do misy a necháme vychladnúť. Panvicu utrieme.
4.
V panvici rozohrejeme ďalšiu lyžicu oleja, pridáme zemiaky a pražíme 1 minútu.
5.
Rúru predhrejeme na 220 °C. Z cesta vykrajujeme kolieska s priemerom 8 cm. Na jednu stranu kolieska dáme lyžicu zmesi. Na zmes hovädzie mäsa položíme kúsky vajca.
6.
Okraje potrieme bielkom. Cesto opatrne prehneme, aby vznikol polmesiac a okraje opatrne pritlačíme pomúčenou vidličkou. Opatrne prenesieme na plech. Pečieme 15 minút.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.