Tvarohovo-pudingový koláč
ingrediencie
Cesto:
Plnka:
postup
Na kocky nakrájané maslo vymiešame s práškovým cukrom, múkou a vajíčkom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré odložíme na pol hodiny do chladničky. Potom cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske a preložíme ho do formy vystlanej papierom na pečenie. Cestom vyložíme nielen dno formy ale taktiež boky.
Z mlieka, polovice pudingového prášku a lyžice kryštálového cukru uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo zmiešame s práškovým cukrom a žĺtkami. Potom pridáme puding a všetko spolu zľahka premiešame.
Tvaroh zmiešame s vanilkovým cukrom, zvyšným pudingovým práškom, citrónovou kôrou a šťavou. Pridáme pudingovú hmotu a tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
Na cesto navrstvíme pripravenú plnku, povrch uhladíme a koláč dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 180°C približne 70 minút.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.