Moskovský boršč
nízka
náročnosť
ingrediencie
450
g
hovädzie predné mäso
250
g
údené mäso
200
g
párky
1000
g
mäsové kosti
250
g
kosti z údeného mäsa
1000
g
červená repa
1000
g
hlávková kapusta
250
g
mrkva
70
g
petržlen
250
g
cibuľa
150
g
rajčiakový pretlak
50
g
múka
100
g
maslo
1,5
dl
smotana
50
g
cukor
podľa chuti
ocot
podľa chuti
korenie
postup
1.
Moskovský boršč sa pripravuje z vývaru z kostí a hovädzieho mäsa. Hotový vývar sa precedí.
2.
Červenú repu, mrkvu, cibuľu, hlávkovú kapustu pokrájame na rezančeky, údené mäso na menšie kúsky a párky pokrájame na kolieska.
3.
Červenú repu a kapustu varíme oddelene vo vývare z mäsa s pridaním masla, rajčinového pretlaku a octu. Potom pridáme zeleninu, múku a napokon cukor, korenie a všetko varíme do dohotovenia.
4.
Pri podávaní sa kladú do taniera kúsočky údeného mäsa, párkov, vareného mäsa, nalieva sa boršč a na povrch sa pridáva smotana prípadne aj zelená petržlenová vňať alebo čerstvý kôpor.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.