Crumble s orechovou strúhankou
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
strúhanka
50
ml
voda
600
g
jablko
130
g
krupicový cukor
1
KL
mletá škorica
50
g
hrozienka
100
g
maslo
50
g
vlašské orechy
maslo
postup
1.
Umyté jablká ošúpeme, odstraníme jadrovníky a nakrájame ich na malé kúsky.
2.
V hrnci si z 50 g cukru pripravíme karamel, ktorý podlejeme vodou a vmiešame k nemu nakrájané jablká, škoricu a hrozienka.
3.
Maslom vymastíme zapekaciu misku a preložíme do nej teplú jablkovú hmotu.
4.
Na jemno pomelieme orechy a zmiešame ich s maslom, strúhankou a zvyšným cukrom, čím sa nám vytvorí hrudkovitá posýpka. Rovnomerne ju rozdrobíme na ovocie, ktoré je v zapekacej miske.
5.
Pečieme v rúre pri teplote 180°C približne 30 minút. Po jeho upečení vytiahneme koláč z rúry a necháme ho chvíľku odstáť. Podáva sa teplý a hodí sa k nemu na ozdobu šľahačka alebo zmrzlina.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.