Záhorácka fašírka
10
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
1200
g
hlávková kapusta
100
g
údená slanina
6
ks
vajce
2
g
mleté čierne korenie
1
liter
mlieko
200
g
hladká múka
200
g
bravčová masť
150
g
cibuľa
30
g
soľ
50
g
kryštálový cukor
2
g
sladká paprika
250
g
olej
trochu
strúhanka
postup
1.
Hlávkovú kapustu očistíme a posekáme nadrobno. Do rajnice dáme masť, na kocky pokrájanú údenú slaninu, ktorú vytopíme, nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme do žlta, pridáme posekanú kapustu, osolíme, okoreníme, pridáme kryštálový cukor a dusíme, až kým kapusta zmäkne.
2.
Pridáme múku, dusíme, zalejeme vareným mliekom, pridáme sladkú papriku, 3 celé vajcia, ktoré sme predtým vyšľahali, všetko dobre zmiešame a dáume vychladnúť na chladné miesto.
3.
Keď už zmes vychladla, robíme z nej 100 g fašírky, ktoré obaľujeme do múky, vajca a strúhanky a v oleji rýchlo vypražíme.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.