Šalát z červenej kapusty s ovocím
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
mandarínky
100
g
sušené marhule
30
g
vlašské orechy
6
PL
olej
2
PL
vínny ocot
2
dl
biele víno
1
ks
kapusta červená hlávková
2
ks
červená cibuľa
voda
soľ
postup
1.
Pol dňa pred prípravou šalátu vo vriacej vode sparíme sušené marhule, opláchneme studenou vodou a namočíme do bieleho vína. Kapustu očistíme, vykrojíme hlúb, pokrájame na rezance, tiež sparíme vo vriacej vode, necháme odkvapkať a dáme do misky.
2.
Namočené marhule scedíme a pokrájame na jemné rezance a spolu s vínom pridáme k sparenej kapuste. Pridáme vínny ocot, olej, šťavu a postrúhanú kôru z pomaranča, osladíme, osolíme, premiešame a necháme približne pol hodiny odležať v chladničke.
3.
K odležanej kapuste pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, ošúpané a na plátky pokrájané mandarínky a na väčšie kúsky posekané orechy. Dobre premiešame, ak treba ešte dochutíme a servírujeme napríklad k pečenému mäsu.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.