Thajská polievka s krevetami
3
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
balíček
krevety
1
balíček
rezance
1
liter
voda
2
kocky
kurací bujón
1
PL
ďumbier mletý
1
konzerva
kokosové mlieko
1
ks
citrónová tráva
1
KL
koriander
2
ks
chilli paprička
2
PL
rybacia omáčka
postup
1.
Liter vody privedieme do varu, do ktorej dáme kocky bujónu. Papričky pokrájame na drobno, odstraníme z nich semienka a spolu s ďumbierom pridáme do polievkového vývaru. Pridáme ešte stonku citrónovej trávy.
2.
Do druhého hrnca vložíme rezance (ryžové) a zalejeme ich studenou vodou a necháme ich v ňom desať minút odležať. Potom privedieme do varu a rezance krátko povaríme.
3.
Do polievky pridáme rybaciu omáčku a kokosové mlieko a všetko dôkladne premiešame. Potom pridáme krevety, ktoré v polievke krátko povaríme. Uvarené rezance rovnomerne rozdelíme do tanierov, zalejeme ich pripravenou polievkou a ozdobíme ju lístkami čerstvého koriandru prípadne petržlenovou vňaťou. Na záver je dobré pokvapkať polievku limetkovou šťavou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.